Wtorek - 22.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem pasztet ogórek kiszony herbata owocowa Alergeny:1,6,7* OBIAD zupa z soczewicą makaron z masłem i serem sok (100%) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem kiełbasa żywiecka ketchup żurawina herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,3,5,6,7,8,9,10* |
Środa - 23.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku z morelami pieczywo mieszane z masłem polędwica sopocka papryka, ogórek, pomidor herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa zacierkowa kotlet „pożarski” ziemniaki marchew mini kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chałka z serkiem waniliowym banan (1/2) herbata z cytryną Alergeny:1,7* |
Czwartek - 24.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem szynka mix warzywny z kiełkami lucerny (pomidory koktajlowe, sałata, rzodkiewki, ogórek, rukola) herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa kalafiorowa indyk w warzywach z ryżem parabolicznym surówka z czerwonej kapusty kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK ciasto drożdżowe banan (1/2) kakao Alergeny:1,3,7* |
Piątek - 25.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser biały dżem żurawina herbata owocowa Alergeny:1,5,7,8* OBIAD krupnik filet rybny smażony ziemniaki surówka z kiszonej kapusty kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i miodem jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |