Poniedziałek - 19.06.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
zacierki na mleku pieczywo mieszane z masłem pasztet ogórek żurawina herbata owocowa Alergeny:1,3,5,6,7,8* OBIAD zupa ogórkowa pulpety w sosie koperkowym kasza kuskus marchew mini sok (100%) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chałka z masłem i serkiem waniliowym truskawki herbata z cytryną i pomarańczą Alergeny:1,7* |
Wtorek - 20.06.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek z brzoskwiniami kiełbasa krakowska sałata, ogórek, rzodkiewki, papryka winogrona napój miodowy z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD rosół z kaszą manną polędwiczki wieprzowe duszone ziemniaki surówka z kapusty pekińskiej kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK maślanka naturalna z truskawkami biszkopty banan (1/2) Alergeny:1,3,7* |
Środa - 21.06.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
płatki kukurydziane z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pasta jajeczna papryka, rzodkiewki żurawina herbata miętowa Alergeny:1,3,5,7,8,9,10* OBIAD zupa z soczewicą makaron z serem, śmietaną i truskawkami sok „Kubuś” Alergeny:1,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem schab pieczony (wyrób własny) sałata, pomidor, rzodkiewki, ogórek, papryka borówki świeże herbata z cytryną, jabłkiem i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,7* |
Czwartek - 22.06.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem szynka sałatka caprese (pomidor, ser mozzarella, listki bazylii, oliwa z oliwek) herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa kalafiorowa kurczak w sosie słodko-kwaśnym (na bazie passaty, pomidorów i ziół) ryż brązowy sałata ze śmietaną kompot Alergeny:1,7,9* PODWIECZOREK racuchy kakao arbuz Alergeny:1,3,7* |
Piątek - 23.06.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser żółty rzodkiewki, papryka winogrona herbata owocowa Alergeny:1,7* OBIAD zupa szczawiowa paluszki rybne ziemniaki surówka z kiszonej kapusty kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i dżemem jabłko herbata z cytryną i pomarańczą Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO 2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |

