Poniedziałek - 02.10.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kasza manna na mleku pieczywo mieszane z masłem pierś opiekana z indyka ogórek, papryka, pomidor herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD kapuśniak ze słodkiej kapusty naleśniki z serem, śmietaną i truskawkami sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK bułka z pomidorem i szczypiorkiem jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,7* |
Wtorek - 03.10.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek z brzoskwiniami kiełbasa żywiecka pomidor, sałata, ogórek, rzodkiewki, papryka herbata rooibos (z cytryną i imbirem) Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD rosół z makaronem polędwiczki wieprzowe duszone ziemniaki fasolka szparagowa kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem sałatka jajeczno-serowa papryka, rzodkiewki winogrona herbata z cytryną Alergeny:1,3,7,9* |
Środa - 04.10.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku pieczywo mieszane z masłem pasta z serków i wędliny rzodkiewki, papryka, ogórek żurawina herbata z cytryną Alergeny:1,3,5,6,7,8,9,10* OBIAD zupa zacierkowa nuggetsy z frytkami z pieca i ketchupem sok (100%) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK budyń na gęsto z truskawkami banan (1/2) Alergeny:1,7* |
Czwartek - 05.10.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem półmisek wędlin (3 rodzaje) mix warzywny z kiełkami lucerny (pomidory koktajlowe, sałata, rzodkiewki, ogórek, rukola) napój miodowy z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa ogórkowa kluski śląskie z gulaszem mięsnym surówka z kalarepy, marchwi, papryki i jabłka kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK serek homogenizowany chrupki kukurydziane borówki świeże Alergeny:1,7* |
Piątek - 06.10.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser żółty papryka, rzodkiewki winogrona herbata owocowa Alergeny:1,7* OBIAD zupa krem z cukinii i pomidorów z grzankami kotlet rybny ziemniaki marchew mini kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i dżemem jabłko herbata z cytryną i pomarańczą Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO 2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |