Poniedziałek - 13.11.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku z morelami pieczywo mieszane z masłem pasta jajeczna papryka, rzodkiewki herbata owocowa Alergeny:1,3,7,11* OBIAD zupa z soczewicą kluski leniwe sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem pieczeń rzymska sałata, ogórek, papryka, rzodkiewki, pomidor banan (1/2) herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,3,6,9,10* |
Wtorek - 14.11.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem serek śmietankowy kanapkowy polędwica drobiowa ogórek, sałata, pomidor, rzodkiewki, papryka herbata rumiankowa (z miodem) Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa pomidorowa z makaronem klopsiki w jarzynkach ziemniaki sałata ze śmietaną kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i miodem jabłko herbata z cytryną, jabłkiem i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,7* |
Środa - 15.11.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
zacierki na mleku pieczywo mieszane z masłem szynka pomidor, sałata, papryka, ogórek, rzodkiewki winogrona herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa ogórkowa indyk w warzywach z ryżem jaśminowym surówka z czerwonej kapusty sok (100%) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK ciasto drożdżowe kakao banan (1/2) Alergeny:1,3,7* |
Czwartek - 16.11.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pasztet kiełbasa żywiecka rzodkiewki, ogórek, sałata, papryka, pomidor żurawina napój miodowy z cytryną Alergeny:1,3,5,6,7,8,9,10* OBIAD barszcz czerwony placki kopytkowe z sosem mięsnym surówka z ogórka kiszonego kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK maślanka truskawkowa biszkopty mandarynka Alergeny: 1,3,7* |
Piątek - 17.11.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser biały dżem winogrona herbata owocowa Alergeny:1,7* OBIAD zupa kalafiorowa z kaszą manną kotlet jajeczny ziemniaki marchew mini kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z pastą z ryby jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,4,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO 2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |