Poniedziałek - 24.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku z morelami pieczywo mieszane z masłem pasztet ogórek kiszony herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7* OBIAD zupa fasolowa kluski leniwe sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem i polędwicą sopocką ketchup jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego Alergeny:1,3,6,7,9,10* |
Wtorek - 25.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek ze szczypiorkiem i papryką kiełbasa krakowska rzodkiewki, ogórek, sałata, papryka napój miodowy z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD barszcz czerwony nuggetsy z frytkami z pieca i ketchupem sok (100%) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK serek homogenizowany flipsy żurawina Alergeny:1,5,7,8* |
Środa - 26.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
zacierki na mleku pieczywo mieszane z masłem pasta mięsno-warzywna papryka, rzodkiewki, ogórek herbata miętowa Alergeny:1,3,7,9* OBIAD zupa neapolitańska schab duszony ziemniaki fasolka szparagowa kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK tosty ketchup borówki świeże herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,3,6,7,9,10* |
Czwartek - 27.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem szynka mix warzywny z kiełkami rzodkiewki (pomidory koktajlowe, sałata, rzodkiewki, ogórek, rukola) herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa kalafiorowa kurczak w sosie słodko-kwaśnym (na bazie passaty, pomidorów i ziół) ryż paraboliczny sałata ze śmietaną napój owocowy (jabłko-wiśnia) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem pasta z tuńczyka jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,4,7* |
Piątek - 28.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser biały dżem żurawina herbata owocowa Alergeny:1,5,7,8* OBIAD zupa ryżanka z pomidorami paluszki rybne ziemniaki surówka z kiszonej kapusty kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i miodem gruszka herbata z cytryną Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |