Poniedziałek - 05.02.2024 |
|---|
| ŚNIADANIE
zacierki na mleku pieczywo mieszane z masłem pieczeń rzymska ogórek, pomidor, papryka żurawina herbata z cytryną Alergeny:1,3,5,6,7,8,9,10* OBIAD zupa porowa z pomidorami kurczak w sosie słodko-kwaśnym (na bazie passaty, pomidorów i ziół) ryż paraboliczny sałata ze śmietaną sok (100%) Alergeny:1,7,9* PODWIECZOREK ciasto drożdżowe banan (1/2) kakao Alergeny:1,3,7* |
Wtorek - 06.02.2024 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewkami polędwica drobiowa sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewki, papryka herbata rumiankowa (z miodem) Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa neapolitańska kotlet schabowy ziemniaki marchew zasmażana kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chałka z masłem i serkiem waniliowym mandarynka herbata z cytryna i pomarańczą Alergeny:1,7* |
Środa - 07.02.2024 |
|---|
| ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku pieczywo mieszane z masłem pasta jajeczna rzodkiewki, papryka winogrona herbata miętowa Alergeny:1,3,7,10* OBIAD zupa grochowa naleśniki z serem, śmietaną i truskawkami sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem parówki z szynki (zawartość mięsa 93%) ketchup jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,6,7,9,10* |
Czwartek - 08.02.2024 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pasztet szynka z indyka ogórek, sałata, pomidor, papryka, rzodkiewki borówki świeże herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD rosół z makaronem klopsiki w jarzynkach ziemniaki surówka z buraczków kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK pączki liliputy banan (1/2) soczek (200ml) Alergeny:1,3,7* |
Piątek - 09.02.2024 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser żółty papryka, rzodkiewki winogrona herbata owocowa Alergeny:1,7* OBIAD krupnik filet rybny smażony ziemniaki surówka kiszonej kapusty kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i dżemem kiwi herbata z cytryną Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO 2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |