Poniedziałek - 17.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku z rodzynkami pieczywo mieszane z masłem szynka papryka, ogórek herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa fasolowa naleśniki z serem, śmietaną i truskawkami sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem pasztet z kurczaka ogórek kiszony jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7* |
Wtorek - 18.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewkami polędwica sopocka ogórek, sałata, rzodkiewki, papryka herbata rumiankowa (z miodem) Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD rosół z makaronem udko z kurczaka ziemniaki mizeria kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK tosty ketchup borówki świeże herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,3,6,7,9,10* |
Środa - 19.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
zacierki na mleku pieczywo mieszane z masłem pierś drobiowa pieczona sałata, pomidor, rzodkiewki, papryka, ogórek winogrona herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa-krem jarzynowa z grzankami zrazy ziemniaki marchew mini kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK kasza manna na gęsto z truskawkami banan (1/2) Alergeny:1,7* |
Czwartek - 20.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem dżem kiełbasa żywiecka ogórek, sałata, rzodkiewki, papryka herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD barszcz biały indyk w warzywach z ryżem basmati surówka z czerwonej kapusty kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK muffinki (wyrób własny) banan (1/2) maślanka z owocami Alergeny:1,3,7* |
Piątek - 21.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem twarożek na słodko winogrona herbata owocowa Alergeny:1,7* OBIAD krupnik filet rybny smażony ziemniaki surówka z kiszonej kapusty kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i miodem jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |