Poniedziałek - 31.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku z morelami pieczywo mieszane z masłem szynka papryka, sałata, ogórek, pomidor herbata miętowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa ogórkowa makaron z serem, śmietaną i truskawkami sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem i pasztetem ogórek, rzodkiewki, papryka jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,6,7* |
Wtorek - 01.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem serek śmietankowy kanapkowy pieczeń rzymska rzodkiewki, sałata, ogórek, papryka napój miodowy z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa-krem z zielonego groszku z grzankami pulpety w sosie pomidorowym ziemniaki surówka z kapusty pekińskiej kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK ryż z jabłkami i śmietaną banan (1/2) Alergeny:1,7* |
Środa - 02.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
zacierki na mleku pieczywo mieszane z masłem polędwica sopocka sałata, pomidor, rzodkiewki, papryka, ogórek winogrona herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa kalafiorowa filet z indyka kasza bulgur bukiet jarzyn kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem pasta z soczewicy mandarynka herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,6,7* |
Czwartek - 03.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem dżem kiełbasa krakowska rzodkiewki, ogórek, sałata, papryka herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD barszcz ukraiński kopytka z gulaszem mięsnym surówka z ogórka kiszonego sok (100%) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK jogurt owocowy biszkopty banan (1/2) Alergeny:1,3,7* |
Piątek - 04.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem twarożek na słodko winogrona herbata owocowa Alergeny:1,7* OBIAD krupnik filet rybny smażony ziemniaki surówka z kiszonej kapusty kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i miodem jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |