Poniedziałek - 17.07.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
płatki kukurydziane z mlekiem pieczywo mieszane z masłem szynka z indyka papryka, ogórek, pomidor herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa zacierkowa zrazy ziemniaki bukiet jarzyn sok (100%) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK serek homogenizowany ciastka kruche żurawina herbata z cytryną i pomarańczą Alergeny:1,3,5,7,8* |
Wtorek - 18.07.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek ze szczypiorkiem i papryką kiełbasa krakowska sałata, ogórek, rzodkiewki, pomidor, papryka herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym kotlet z piersi kurczaka ziemniaki marchew zasmażana kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i miodem banan (1/2) herbata z cytryną i pomarańczą Alergeny:1,7* |
Środa - 19.07.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
makaron z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pasta mięsno-warzywna papryka, rzodkiewki żurawina herbata miętowa Alergeny:1,3,5,7,8,9* OBIAD zupa kapuśniak kluski leniwe sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem parówki z szynki (zawartość mięsa 93%) ketchup jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,6,7,9,10* |
Czwartek - 20.07.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pieczeń rzymska sałata, pomidor, rzodkiewki, ogórek, papryka herbata rumiankowa (z miodem) Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa kalafiorowa kurczak w sosie słodko-kwaśnym (na bazie passaty, pomidorów i ziół) ryż basmati ogórek małosolny kompot Alergeny:1,7,9* PODWIECZOREK tosty z serem żółtym i szynką ketchup arbuz herbata z cytryną, jabłkiem i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,3,6,7,9,10* |
Piątek - 21.07.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser biały dżem żurawina herbata owocowa Alergeny:1,5,7,8* OBIAD zupa ryżanka kotlet rybny ziemniaki surówka z młodej kapusty kompot Alergeny:1,3,4,7,9 PODWIECZOREK bułka z pomidorem i szczypiorkiem banan (1/2) herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO 2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |

