Poniedziałek - 18.09.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
makaron z mlekiem pieczywo mieszane z masłem polędwica drobiowa papryka, ogórek, pomidor żurawina herbata owocowa Alergeny:1,3,5,6,7,8,9,10* OBIAD barszcz biały pulpety w sosie pomidorowym kasza jęczmienna kalafior z bułką sok (100%) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i dżemem jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,7* |
Wtorek - 19.09.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek z brzoskwiniami kiełbasa żywiecka sałata, pomidor, rzodkiewki, ogórek, papryka napój miodowy z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa jarzynowa-krem z groszkiem ptysiowym udko z kurczaka ziemniaki mizeria kompot Alergeny:1,7,9* PODWIECZOREK ryż z jabłkami i śmietaną banan (1/2) Alergeny:1,7* |
Środa - 20.09.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
płatki kukurydziane z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pasta mięsno-warzywna papryka, rzodkiewki winogrona herbata miętowa Alergeny:1,3,7,9* OBIAD zupa kapuśniak naleśniki z serem, śmietaną i truskawkami sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem parówki z szynki (zawartość mięsa 93%) ketchup jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,6,7,9,10* |
Czwartek - 21.09.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kasza manna na mleku pieczywo mieszane z masłem serek śmietankowy „Twój Smak” pieczeń rzymska rzodkiewki, papryka, ogórek, sałata, pomidor borówki świeże herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa neapolitańska schab duszony ziemniaki sałata lodowa, papryka, ogórek z sosem wineg. kompot Alergeny:1,3,7,9,10* PODWIECZOREK muffinki (wyrób własny) banan (1/2) soczek (200ml) Alergeny:1,3,7* |
Piątek - 22.09.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser żółty papryka, rzodkiewki winogrona herbata owocowa Alergeny:1,7* OBIAD zupa ryżanka kotlet jajeczny ziemniaki surówka z białej kapusty, ogórka i kopru kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z pastą z tuńczyka jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,4,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO 2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |

