Poniedziałek - 20.11.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
makaron z mlekiem pieczywo mieszane z masłem polędwica sopocka papryka, ogórek morele herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD barszcz biały pulpety w sosie pomidorowym kasza jęczmienną bukiet jarzyn sok (100%) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z pomidorem i szczypiorkiem banan (1/2) herbata z cytryną, jabłkiem i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,7* |
Wtorek - 21.11.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem dżem kiełbasa krakowska ogórek, sałata, pomidor, rzodkiewki, papryka herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa krem z cukinii i pomidorów z groszkiem ptysiowym polędwiczki wieprzowe duszone ziemniaki fasolka szparagowa kompot Alergeny:1,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem sałatka jajeczno-serowa rzodkiewki, papryka jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,3,7,9* |
Środa - 22.11.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
ryż na mleku pieczywo mieszane z masłem jajko na twardo szczypiorek herbata miętowa Alergeny:1,3,7* OBIAD zupa kapuśniak naleśniki z serem, śmietaną i truskawkami sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem filet z indyka w rękawie (w ziołach) sałata, pomidor, rzodkiewki, ogórek, papryka winogrona herbata z cytryną, jabłkiem i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,7* |
Czwartek - 23.11.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem półmisek wędlin (3 rodzaje) mix warzywny z kiełkami lucerny (pomidory koktajlowe, sałata, rzodkiewki, ogórek,rukola) napój miodowy z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa zacierkowa kotleciki drobiowo-serowe z frytkami z pieca i ketchupem kompot Alergeny:1,3,7,9* |
Piątek - 24.11.2023 |
|---|
| ŚNIADANIE
płatki kukurydziane z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pasta z serków i wędliny papryka, rzodkiewki winogrona herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD krupnik filet rybny smażony ziemniaki surówka z kiszonej kapusty kompot Alergeny:1,3,4,7,9* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO 2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |

