Poniedziałek - 22.04.2024 |
|---|
| ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku pieczywo mieszane z masłem szynka pomidor, ogórek, papryka herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD barszcz biały pulpety w sosie koperkowym kasza kuskus marchew mini sok (100%) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK budyń na gęsto z truskawkami banan (1/2) Alergeny:1,7* |
Wtorek - 23.04.2024 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek z brzoskwiniami polędwica drobiowa sałata, ogórek, rzodkiewki, pomidor, papryka winogrona herbata rumiankowa (z miodem) Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD rosół z kaszą manną polędwiczki wieprzowe duszone ziemniaki fasolka szparagowa kompot Alergeny:1,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem kiełbasa żywiecka ogórek, rzodkiewki, sałata, pomidor jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* |
Środa - 24.04.2024 |
|---|
| ŚNIADANIE
makaron z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pasta mięsno-warzywna papryka, ogórek, rzodkiewki, pomidor żurawina herbata miętowa Alergeny:1,3,5,7,8,9* OBIAD zupa ogórkowa kurczak w sosie słodko-kwaśnym (na bazie passaty, pomidorów i ziół) ryż paraboliczny sałata ze śmietaną sok (100%) Alergeny:1,7,9* PODWIECZOREK serek homogenizowany flipsy borówki świeże Alergeny:1,7* |
Czwartek - 25.04.2024 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pieczeń rzymska mix warzywny z kiełkami rzodkiewki (pomidory koktajlowe, sałata, rzodkiewki, ogórek, rukola, papryka) herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa kapuśniak kluski leniwe sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z pomidorem i szczypiorkiem banan (1/2) herbata z cytryną, jabłkiem i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,7* |
Piątek - 26.04.2024 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem twarożek na słodko winogrona herbata owocowa Alergeny:1,7* OBIAD zupa-krem jarzynowa z grzankami kotlet rybny ziemniaki surówka z białej kapusty, ogórka i kopru kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i dżemem jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |

