Poniedziałek - 24.02.2025 |
---|
ŚNIADANIE
płatki kukurydziane z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pasta jajeczna papryka, rzodkiewki herbata miętowa Alergeny:1,3,7,10* OBIAD zupa kapuśniak makaron z masłem i serem napój owocowy (jabłko-wiśnia) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem pieczeń rzymska sałata, pomidor, rzodkiewki, ogórek, papryka żurawina herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,3,5,6,7,8,9* |
Wtorek - 25.02.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek ze szczypiorkiem i papryką polędwica drobiowa pomidor, sałata, ogórek, rzodkiewki, papryka herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa grochowa gulasz mięsny kasza gryczana surówka z kapusty pekińskiej kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem paprykarz z tuńczyka jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,3,4,7* |
Środa - 26.02.2025 |
---|
ŚNIADANIE
zacierki na mleku pieczywo mieszane z masłem pasta mięsno-warzywna rzodkiewki, papryka, ogórek herbata z cytryną Alergeny:1,3,7,9* OBIAD barszcz biały kurczak w sosie słodko-kwaśnym (na bazie passaty, pomidorów i ziół) ryż paraboliczny sałata ze śmietaną kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK ciastka zbożowe mandarynka soczek (200ml) Alergeny:1,3,6,7* |
Czwartek - 27.02.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa mlekiem pieczywo mieszane z masłem pasztet szynka ogórek, sałata, pomidor, rzodkiewki, papryka herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD rosół z makaronem kotleciki drobiowo-serowe z frytkami z pieca i ketchupem kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK pączki liliputy banan (1/2) herbata z cytryną i pomarańczą Alergeny:1,3,7* |
Piątek - 28.02.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser żółty papryka, rzodkiewki herbata owocowa Alergeny:1,7* OBIAD zupa ryżanka z pomidorami filet rybny smażony ziemniaki surówka z kiszonej kapusty kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i dżemem jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |