Poniedziałek - 07.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku pieczywo mieszane z masłem jajko na twardo szczypiorek żurawina herbata owocowa Alergeny:1,3,5,7,8* OBIAD zupa kapuśniak naleśniki z serem, śmietaną i truskawkami sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem i szynką sałata, pomidor, rzodkiewki, papryka, ogórek jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,3,6,7,9,10* |
Wtorek - 08.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek z brzoskwiniami polędwica drobiowa papryka, sałata, rzodkiewki, ogórek napój miodowy z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD barszcz biały bitki kasza pęczak fasolka szparagowa kompot Alergeny:1,7,9* PODWIECZOREK ciastka zbożowe borówki świeże shake (jabłko-pokrzywa) Alergeny:1,3,6,7* |
Środa - 09.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku pieczywo mieszane z masłem pasta z serków i wędliny rzodkiewki, papryka, ogórek żurawina herbata miętowa Alergeny:1,3,5,6,7,8,9,10* OBIAD rosół z makaronem kotlet mielony ziemniaki surówka z białej kapusty kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chałka z masłem i dżemem kiwi herbata z cytryną Alergeny:1,7* |
Czwartek - 10.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pasztet kiełbasa żywiecka ogórek, sałata, rzodkiewki, papryka herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa koperkowa kurczak w sosie słodko-kwaśnym (na bazie passaty, pomidorów i ziół) ryż paraboliczny sałata ze śmietaną napój owocowy (jabłko-wiśnia) Alergeny:1,7,9* PODWIECZOREK ciasto drożdżowe banan (1/2) kakao Alergeny:1,3,7* |
Piątek - 11.04.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser żółty papryka, rzodkiewki herbata owocowa Alergeny:1,7* OBIAD zupa ryżanka kotlet jajeczny ziemniaki marchew mini kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z pastą z tuńczyka jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,3,4,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |