Poniedziałek - 19.05.2025 |
---|
ŚNIADANIE
płatki kukurydziane z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pasta jajeczna papryka żurawina herbata miętowa Alergeny:1,3,5,6,7,8,10* OBIAD zupa fasolowa makaron z masłem i serem sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem pieczeń rzymska sałata, pomidor, rzodkiewki, papryka, ogórek borówki świeże herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,3,6,7,9,10* |
Wtorek - 20.05.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek z brzoskwiniami szynka z indyka pomidor, sałata, rzodkiewki, ogórek herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD rosół z makaronem pulpety w sosie pomidorowym ziemniaki sałata lodowa, ogórek, papryka z sosem winegret napój owocowy (jabłko-gruszka) Alergeny:1,3,7,9,10* PODWIECZOREK chleb z pastą z tuńczyka jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,4,7* |
Środa - 21.05.2025 |
---|
ŚNIADANIE
zacierki na mleku pieczywo mieszane z masłem polędwica sopocka sałata, ogórek, rzodkiewki, pomidor, papryka herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD barszcz biały kurczak w sosie słodko-kwaśnym (na bazie passaty, pomidorów i ziół) ryż basmati surówka z kapusty pekińskiej kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK racuchy banan (1/2) kakao Alergeny:1,3,7* |
Czwartek - 22.05.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem dżem kiełbasa żywiecka ogórek, sałata, rzodkiewki, papryka herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD krupnik kotlet „pożarski” ziemniaki buraczki zasmażane napój owocowy (jabłko-wiśnia) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK serek homogenizowany flipsy borówki świeże Alergeny:1,7* |
Piątek - 23.05.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser żółty papryka, rzodkiewki herbata owocowa Alergeny:1,7* OBIAD zupa-krem jarzynowa z groszkiem ptysiowym paluszki rybne ziemniaki surówka z kiszonej kapusty kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i miodem jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |