Poniedziałek - 23.06.2025 |
---|
ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku z morelami pieczywo mieszane z masłem pierś drobiowa opiekana papryka, ogórek herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,8,9,11,12* OBIAD zupa fasolowa makaron z serem, śmietaną i truskawkami sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK bułka z pomidorem i szczypiorkiem banan (1/2) herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,7* |
Wtorek - 24.06.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewkami kiełbasa krakowska ogórek, sałata, rzodkiewki, papryka herbata rumiankowa (z miodem) Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa kalafiorowa kurczak w sosie słodko-kwaśnym (na bazie passaty, pomidorów i ziół) ryż paraboliczny sałata ze śmietaną kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z pastą z tuńczyka jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,4,7* |
Środa - 25.06.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku pieczywo mieszane z masłem polędwica drobiowa sałata, rzodkiewki, pomidor, ogórek, papryka herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa pomidorowa z ryżem kotlet mielony ziemniaki surówka z młodej kapusty sok (100%) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK ciastka banan (1/2) maślanka truskawkowa Alergeny:1,3,7,8* |
Czwartek - 26.06.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem dżem kiełbasa żywiecka ogórek, sałata, papryka, rzodkiewki, pomidor herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa koperkowa filet z indyka kasza jęczmienna bukiet jarzyn kompot Alergeny:1,7,9* PODWIECZOREK tosty ketchup truskawki herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* |
Piątek - 27.06.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser żółty papryka, rzodkiewki herbata owocowa Alergeny:1,7* OBIAD zupa-krem jarzynowa z grzankami paluszki rybne ziemniaki surówka z kiszonej kapusty napój owocowy (jabłko-gruszka) Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i miodem jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |