Poniedziałek - 03.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku pieczywo mieszane z masłem polędwica sopocka papryka, ogórek herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa pomidorowa z ryżem kotlet „pożarski” ziemniaki marchew mini kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK ciastka zbożowe z miodem banan (1/2) herbata z cytryną i pomarańczą Alergeny:1,3,6,7,8* |
Wtorek - 04.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem serek śmietankowy kanapkowy szynka ogórek, sałata, rzodkiewki, papryka napój miodowy z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa szczawiowa bitki kasza pęczak fasolka szparagowa kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK ciastka maślane żurawina shake waniliowy Alergeny:1,3,7* |
Środa - 05.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
makaron z mlekiem pieczywo mieszane z masłem jajko na twardo szczypiorek herbata miętowa Alergeny:1,3,7* OBIAD zupa ogórkowa naleśniki z serem, śmietaną i truskawkami sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i miodem kiwi herbata z cytryną Alergeny:1,7* |
Czwartek - 06.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem kiełbasa krakowska mix warzywny z kiełkami rzodkiewki (pomidory koktajlowe, sałata, rzodkiewki, ogórek, rukola) herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa neapolitańska polędwiczki wieprzowe duszone ziemniaki sałatka szwedzka napój owocowy (jabłko-mięta) Alergeny:1,3,7,9,10* PODWIECZOREK tosty ketchup mandarynka herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* |
Piątek - 07.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser biały dżem żurawina herbata owocowa Alergeny:1,5,7,8* OBIAD zupa-krem z marchwi z groszkiem ptysiowym kotlet jajeczny ziemniaki surówka z białej kapusty, ogórka i kopru Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z pastą z tuńczyka jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,4,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |