Poniedziałek - 10.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kasza manna na mleku pieczywo mieszane z masłem pasta jajeczna papryka, ogórek żurawina herbata miętowa Alergeny:1,3,5,7,8,10* OBIAD zupa z soczewicą kluski leniwe sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem schab pieczony (wyrób własny) sałata, pomidor, rzodkiewki, ogórek, papryka herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,7* |
Wtorek - 11.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek z brzoskwiniami pieczeń rzymska pomidor, sałata, ogórek, rzodkiewki napój miodowy z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa zacierkowa potrawka drobiowa ziemniaki buraczki zasmażane kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK racuchy banan (1/2) kakao Alergeny:1,3,7* |
Środa - 12.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku z morelami pieczywo mieszane z masłem polędwica drobiowa sałata, papryka, rzodkiewki, ogórek herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,8,9,10* OBIAD zupa koperkowa pulpety w sosie pomidorowym kasza jęczmienna bukiet jarzyn kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK bułka z pomidorem i szczypiorkiem banan (1/2) herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,7* |
Czwartek - 13.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem pasztet kiełbasa żywiecka rzodkiewki, ogórek, papryka, sałata herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa kalafiorowa łazanki z mięsem i kapustą surówka z ogórka kiszonego napój owocowy (jabłko-mięta) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK pizza (wyrób własny) ketchup borówki świeże herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* |
Piątek - 14.03.2025 |
---|
ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser żółty papryka, rzodkiewki żurawina herbata owocowa Alergeny:1,5,7,8* OBIAD zupa ryżanka kotlet rybny ziemniaki surówka z marchwi i jabłka kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i dżemem jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |