Poniedziałek - 08.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
płatki jęczmienne na mleku z morelami pieczywo mieszane z masłem polędwica sopocka pomidor, ogórek, papryka herbata owocowa Alergeny:1,3,6,7,9,10,11* OBIAD zupa fasolowa kluski leniwe sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem pasztet z kurczaka ogórek jabłko herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,6,7* |
Wtorek - 09.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek ze szczypiorkiem i papryką szynka sałata, ogórek, rzodkiewki, papryka napój miodowy z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa-krem z cukinii i pomidorów z grzankami potrawa drobiowa ziemniaki buraczki zasmażane kompot Alergeny:1,7,9* PODWIECZOREK kasza manna na gęsto z truskawkami banan (1/2) Alergeny:1,7* |
Środa - 10.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
zacierki na mleku pieczywo mieszane z masłem pasta z serków i wędliny rzodkiewki, papryka, ogórek herbata miętowa Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD rosół z makaronem pieczeń rzymska z sosem pomidorowym ziemniaki fasolka szparagowa kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK tosty ketchup jabłko herbata z cytryną, jabłkiem i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,3,6,7,9,10* |
Czwartek - 11.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem dżem kiełbasa krakowska ogórek, rzodkiewki, sałata, pomidor, papryka herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa ogórkowa indyk w warzywach z ryżem parabolicznym surówka z czerwonej kapusty kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK racuchy banan (1/2) kakao Alergeny:1,3,7* |
Piątek - 12.09.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser żółty papryka, rzodkiewki żurawina herbata owocowa Alergeny:1,5,7,8* OBIAD zupa kalafiorowa z kaszą manną kotlet rybny ziemniaki surówka z marchwi i jabłka kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i miodem jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |

