Poniedziałek - 03.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
płatki owsiane na mleku z morelami pieczywo mieszane z masłem pieczeń rzymska ogórek, papryka herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa grochowa makaron z serem, śmietaną i truskawkami sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK drożdżówka banan (1/2) kakao Alergeny:1,3,7* |
Wtorek - 04.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem twarożek z brzoskwiniami polędwica drobiowa ogórek, sałata, rzodkiewki, papryka herbata rumiankowa (z miodem) Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa neapolitańska kotlet schabowy ziemniaki sałata ze śmietaną kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i dżemem jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,7* |
Środa - 05.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
makaron z mlekiem pieczywo mieszane z masłem jajko na twardo szczypiorek herbata miętowa Alergeny:1,3,7* OBIAD zupa ogórkowa filet z indyka kasza jaglana surówka z marchwi i jabłka kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem pasta z soczewicy gruszka herbata z cytryną i pomarańczą (z dodatkiem cukru trzcinowego) Alergeny:1,6,7* |
Czwartek - 06.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem szynka mix warzywny z kiełkami lucerny (pomidory koktajlowe, sałata, rzodkiewki, ogórek, rukola) herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD barszcz czerwony kluski śląskie z gulaszem mięsnym surówka z ogórka kiszonego napój owocowy (jabłko-wiśnia) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK maślanka truskawkowa herbatniki borówki świeże Alergeny:1,3,6,7,8* |
Piątek - 07.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem ser żółty rzodkiewki, papryka żurawina herbata owocowa Alergeny:1,5,7,8* OBIAD zupa kalafiorowa z kaszą manną kotlet rybny ziemniaki surówka z por, jabłka i papryki kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK bułka z masłem i miodem jabłko herbata z cytryną Alergeny:1,7* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |

