Poniedziałek - 10.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem wędlina papryka, rzodkiewki herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa z soczewicą makaron z masłem i serem sok „Kubuś” Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK „KNOPPERS” soczek (200ml) żurawina Alergeny:1,3,5,7,8* |
Środa - 12.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
zacierki na mleku pieczywo mieszane z masłem wędlina sałatka szwedzka herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD zupa ryżanka kotlet „pożarski” ziemniaki fasolka szparagowa napój owocowy (jabłko-gruszka ) Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK chałka z masłem i serkiem waniliowym gruszka kakao Alergeny:1,7* |
Czwartek - 13.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
kawa zbożowa z mlekiem pieczywo mieszane z masłem dżem wędlina ogórek, rzodkiewki, papryka herbata z cytryną Alergeny:1,3,6,7,9,10* OBIAD barszcz biały łazanki z mięsem i kapustą surówka z buraczków kompot Alergeny:1,3,7,9* PODWIECZOREK racuchy banan (1/2) shake waniliowy Alergeny:1,3,7* |
Piątek - 14.11.2025 |
|---|
| ŚNIADANIE
kakao pieczywo mieszane z masłem twarożek na słodko żurawina herbata owocowa Alergeny:1,5,7,8* OBIAD krupnik filet rybny smażony ziemniaki surówka z kiszonej kapusty kompot Alergeny:1,3,4,7,9* PODWIECZOREK chleb z masłem i serem żółtym ketchup jabłko herbata z cytryną i pomarańczą Alergeny:1,7,10* Lista 14 alergenów występujących w żywności: 1. gluten 2. skorupiaki i produkty pochodne 3. jaja i produkty pochodne 4. ryby i produkty pochodne 5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne 6. soja i produkty sojowe 7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie) 8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne 9. seler i produkty pochodne 10. gorczyca (w tym musztarda) 11. sezam i produkty pochodne 12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2 13. łubin i produkty pochodne 14. mięczaki i produkty pochodne (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.) |

